Bouwman rookartikelen

Hoek Catharijnestraat / Sonsbeeksingel, was voor menig Klarendaller, een ontmoetings- en trefpunt. Hier was namelijk gevestigd, M.H.C. Bouwman, winkelier in rookartikelen. Natuurlijk ontbraken de Dag - en Weekbladen niet in zijn winkel, en was er een behoorlijk  assortiment snoep voorradig.



Toen in de jaren '50 de eerste electrische wasmachine's op de markt werden gebracht, nou ja wasmachine's, U herinnerd zich misschien nog wel, de vierkante snelwassers van de merken HOOVER en ERRES met bovenop de machine de gemonteerde handwringer.
Dhr. Bouwman was op de gedachte gekomen, enkele van deze machine's te kopen, en deze aan de huisvrouwen op hun vaste wasdagen, meestal de maandag, te gaan verhuren.
Nu niet meer in te denken, maar in die tijd een zeer lucaratieve handel.
Aangezien de electrische huisinstallatie's in die jaren nog lang niet zo uitgebreid en zwaar waren gezekerd, kwam het regelmatig voor, dat eerst de zekering, de stop in de volksmond, verzwaard moest worden van b.v. 6 Amp. naar 10 Amp.  Om een electrische machine, en zeker een wasmachine, veilig te laten werken, is het nodig om zo'n machine goed te aarden.
Aangezien het in die tijd maar sporadisch voorkwam dat er een geaard stopcontact in de woning aanwezig was, zat er om het snoer van de wasmachine een aparte aarddraad, aan de ene zijde aan de wasmachine gemonteerd, met aan het andere uiteinde een aardklem die op de waterleiding werd geklemd, zodoende kon er op een veilige manier toch nog worden gewassen.
Wanneer voetbalvereniging Vitesse, tot 1954 nog spelend op het oude Monnikenhuizen, de locatie waar nu de gebouwen van de Drie Gasthuizen staan, en na 1954 op het terreinencomplex Nieuw Monnikenhuizen, hun thuiswedstrijden speelden, bestond de mogelijkheid bij Bouwman, de benodigde toegangskaartjes te kopen in de voorverkoop.
Deze wedstrijden werden in ruime mate aangekondigd, door de bij diverse winkeliers opgehangen raambiljetten, overigens was dit niet alleen het geval voor de wedstrijden van Vitesse, de biljetten van de Arnhemse Boys en van ESCA, waren ook in grote aantallen, voor de ramen van de winkeliers opgehangen.