Opa Noestheden


Mijn opa kon grote ogen opzetten. Hoewel hij natuurlijk de liefste opa was, waren wij kleinkinderen dan best wel bang. De vader van opa, Jan Noestheden, verhuisde in 1903 van 's-Heerenberg naar Arnhem. Hij was meubelmaker en kwam in West-end te wonen. Mijn opa, hij heette Gerrit, was toen 13 jaar. Ook hij bekwaamde zich in het timmervak. Later werd hij werkmeester bij de AKU, waar hij tot zijn pensioen in dienst was.


1910: Opa was ingekwartierd bij de brugwacht. Hij zit, derde van rechts.



1910: Dit DWS versloeg Vitesse op het Ronde Weitje in Sonsbeek. Opa Gerrit Noestheden zit rechtsonder, hij was de linksbuiten. Hij werd ook wel de jood van DWS genoemd vanwege zijn kromme neus. De Keeper was de later bekende Just Göbel die bij Vitesse grote bekendheid kreeg.


 "Zussen Post"
Gerrit koos de rechtse van de schone zussen Post, links is Marie.



In 1913 trouwde hij met Johanna Post. Deze foto is gemaakt in 1930 in de tuin achter het huis in de Boschstraat.



"Huwelijk Johanna 1927"
De familie bijeen bij het huwelijk van zijn zus Johanna met Jan de Jongh. Wij zien opa,s vader Jan met zijn tweede vrouw Petronella rechts onder. Opa en oma ongeveer midden boven. Hun dochters waren de bruidsmeisjes onder.


1927: Behalve een fanatiek Vitessefan, was opa Gerrit een begenadigd zanger. Kinder- en Duitse liedjes en hij was jarenlang lid van het mannenkoor Caecilia.



 Uit dit huwelijk werden vier schone dochters geboren. Op de foto van 1928 de tweeling Gerda en Annie, in het midden de oudste Marie.



Pubers in 1935. De 4 zussen Noestheden: Marie, Mien, Annie en Gerda. Zij staan in het tuintje van hun ouderlijk huis in de Boschstraat. Oma Johanna zou overlijden en opa met dochters verhuisden naar het Noordpad.

 

Opa hertrouwde met Marie Groenen en drie dochters trouwden. Op de trouwfoto van 1943 de twee schoonzonen die met de tweeling aan de haal ging. Gerard Besselink en Louis Drent voor het huis van de bruiden.


1945: De toenmalige familie bijeen. In het midden opa en oma en de twee jongens uit het tweede huwelijk: Jan en Gerard. Verder van links naar rechts: de Besselinks, Mien, de Haverkorten en de Drenten.



Vijf jaar en een paar kindertjes later. Opa zingend en met het bekende vingertje omhoog temidden van de kinderschaar.



1954: De neefjes en nichtjes op de plaat gezet in de typische Louis Drent atelierstijl. Zoals daar zijn: Anneke, Louis, Hans, Henk, Mieke, Corrie en Gerard, Ria, Willem, Gerda en Marleen. Peter was er nog niet bij.



"Afscheid van de AKU in 1955"
Het Planburo van de AKU neemt afscheid van opa, die aan een welverdiend pensioen mag beginnen.


Opa overleed in 1968, oma twee jaar later. Hij blies dus niet zijn eigen kaarsje uit.